Thursday, June 6, 2013

Pardisupp sidrunheina ja punase peediga

  • pardiliha
  • punane peet
  • porgand
  • sidrunhein
  • tšillipipar
  • redis
  • küüslauk
  • agaavisiirup (võib ka mett kasutada)
  • sool
  • sojakaste

Seekordse katsetuse jaoks haarasin ühe pardi poest kaasa. Kuna oli supi isu, eemaldasin liha ja lükkasin kondid sügavkülma, et neid mõni teine kord puljongi jaoks kasutada. Liha tuli siin piisavalt, et antud supile rikkalikult maitset anda. Alustage kõikide komponentide tükeldamisega. Sidrunheina soovitan võimalikult peenikeseks hakkida, kuna see võib olla pisut puine. Kui sidrunheina ei õnnestu osta (nägin üldse esimest korda seda müügis, antud juhul Prismas), siis saab ka nt lihtsalt sidrunit kasutada. Samas ei paku sidrun siiski kõiki neid maitsenüansse, mis on olemas sidrunheinas.

Võtke väike kogus sidrunheina, küüslauku ja tšillipipart (ülejäänu läheb hiljem supi sisse) ning visake koos tükeldatud pardilihaga pannile. Lisage veidi sojakastet ja agaavisiirupit. Kuigi eesmärgiks on supp, annab nende komponentide eelnev praadimine lõpuks parema maitse. Kui praadimisel tekib liiga palju vedelikku ja pruunistamine ei õnnestu, tõstke vedelikku vähemaks. Ärge ainult ära visake, selle saab hiljem supile lisada. Kui pardirasva vähemaks tahate, kallake vedelik mingisse kõrgesse kitsasse nõusse, et rasva korjamist kergendada. Ise unustasin seda teha. Kui liha on pruunistatud, lisage kõik ülejäänud komponendid koos veega potti, keetke veidi ja maitsestage vastavalt proovimise tulemusele. Tõenäoliselt jääb selles punktis puudu veidi soolast, kuid sidrunheina ja küüslaugu maitse peaks olema selgelt tunda. Keetke kuni kõik on piisavalt pehme ja... head isu!

No comments:

Post a Comment