- koorimata krevetid
- šampinjonid
- soba nuudlid
- tamarind
- palmisuhkur
- tšillipipar
- roheline pipar
- valge pipar
- valged seesamiseemned
- mustad seesamiseemned
Soovitan kasutada supi valmistamiseks koorimata krevette. Ehkki nende puhastamine on tüütu, saab peadest ja kestadest väga maitsva puljongi, mis on antud juhul supi põhjaks, kuid on korraliku maitsestamise korral ka niisama mõnus kuum rüübe. Puljongi keetmisel lisasin küüslauku, veidi soola ja musta terapipart, kuid antud juhul polnud maitsestamine väga oluline, kuna hilisemalt lisanduvad tugevad maitsed nagu tamarind ja tšillipulber on tugevalt esialgsetest maitsetest üle.
Tamarindi saate osta Piprapoest, vast on sama poe Tallinna esinduses ka kohapeal olemas. Kas veel kusagil kaubanduses seda meil liigub, ei oska praegu öelda. Igatahes lammutage pakk tükkideks, kallake peale kuum vesi ja jätke nii umbes pooleks tunniks seisma. Selle ajaga muutub viljaliha piisavalt pehmeks. Kallake nüüdseks mõnusalt hapukas vesi läbi sõela teise kaussi ja suruge lusikaga läbi metallsõela kraapides ka viljaliha paksem osa sinna. Ülejäänud tahkemat ei pea kohe ära viskama, pannes selle külmkappi kannu, saate mõnusalt magushapu (rohkem siiski hapu) joogi. Tamarind meenutab maitselt kuivatatud õuna, kuid pole siiski päris sama.
Pruunistage šampinjone kergelt pannil, kui lisada sel ajal tamarindi vedelikku, omandavad nad väga hea maitse, olles heaks suupisteks.
Nüüd, kus ettevalmistamist vajavad komponendid on olemas, kallake kurnatud puljong potti, lisage krevetid, seened, tamarindivedelik, palmisuhkur, tšillipulber ning keetke. Kui seened ja krevetid on peaaegu keenud (krevetid ei vaja pikka keetmist, seega võib need ka seentest hiljem lisada), lisage seesamiseemned ja pipraterad. Tavaline must pipar on terana hamba alla jäädes veidi liiga vänge, kuid rohelised ja valged terad on maitselt mahedamad ja lisavad supi söömisel hammustamisel just mõnusalt vürtsikamaid elamusi, kuid ei mata ülejäänud maitseid enda alla. Paksema supi saamiseks võib lisada nt tärklist. Lõpuks, kui kõik muu on keedetud, lisage soba nuudlid, laske supp uuesti keema ja lülitage pliit välja. 5-10 minutiga lähevad nuudlid kuumas vedelikus piisavalt pehmeks ja nii pole kartust neid üle keeta.
Tamarindi saate osta Piprapoest, vast on sama poe Tallinna esinduses ka kohapeal olemas. Kas veel kusagil kaubanduses seda meil liigub, ei oska praegu öelda. Igatahes lammutage pakk tükkideks, kallake peale kuum vesi ja jätke nii umbes pooleks tunniks seisma. Selle ajaga muutub viljaliha piisavalt pehmeks. Kallake nüüdseks mõnusalt hapukas vesi läbi sõela teise kaussi ja suruge lusikaga läbi metallsõela kraapides ka viljaliha paksem osa sinna. Ülejäänud tahkemat ei pea kohe ära viskama, pannes selle külmkappi kannu, saate mõnusalt magushapu (rohkem siiski hapu) joogi. Tamarind meenutab maitselt kuivatatud õuna, kuid pole siiski päris sama.
Pruunistage šampinjone kergelt pannil, kui lisada sel ajal tamarindi vedelikku, omandavad nad väga hea maitse, olles heaks suupisteks.
Nüüd, kus ettevalmistamist vajavad komponendid on olemas, kallake kurnatud puljong potti, lisage krevetid, seened, tamarindivedelik, palmisuhkur, tšillipulber ning keetke. Kui seened ja krevetid on peaaegu keenud (krevetid ei vaja pikka keetmist, seega võib need ka seentest hiljem lisada), lisage seesamiseemned ja pipraterad. Tavaline must pipar on terana hamba alla jäädes veidi liiga vänge, kuid rohelised ja valged terad on maitselt mahedamad ja lisavad supi söömisel hammustamisel just mõnusalt vürtsikamaid elamusi, kuid ei mata ülejäänud maitseid enda alla. Paksema supi saamiseks võib lisada nt tärklist. Lõpuks, kui kõik muu on keedetud, lisage soba nuudlid, laske supp uuesti keema ja lülitage pliit välja. 5-10 minutiga lähevad nuudlid kuumas vedelikus piisavalt pehmeks ja nii pole kartust neid üle keeta.
No comments:
Post a Comment