Wednesday, May 1, 2013

Šampinjoni ja redise vokiroog

  • sealiha
  • šampinjonid
  • redised
  • küüslauk
  • sool
  • kurkum
  • rosmariin
  • balsamiäädikas
  • suhkur, mesi või stevia

Otsides poes ringikõndides šampinjonivoki jaoks materjale hakkasid silma redised ning jäin mõtlema, et pole veel kunagi kuumade toitude tegemisel redist kasutanud ega isegi mitte söönud selliselt. Alati toorelt niisama või salatites. Seega tuligi ära proovida.

Kuna tegu on vok-roaga, pole valmistamine keeruline. Lõigake sealiha, šampinjonid, redised ja küüslauk peeneks ning pange kõik ühte kaussi. Lisage sinna oma maitse järgi maitseaineid. Magusa tooni saamiseks kasutasin seekord steviat, kuna see on meeldima hakanud. Osad inimesed kurdavad küll, et stevial on mõrkjas järelmaik. Nõustun, tunnen seda ka ise, kuid pean seda ennem eeliseks kui puuduseks. Igatahes segage kõik maitseained voki ülejäänud komponentidega segi ja visake seejärel veidi õliga kaetud kuumale pannile (kui vok-panni ei saa kasutada, piisab ka tavalisest). Õliga ei soovita liialdada, toit ei jää kuiv, kuna seened ja redised annavad vett välja. Kui tükid on korralikult väikesed, küpsevad nad ruttu läbi. Tulemus on maitsev ja näeb välja selline:

No comments:

Post a Comment